Història

La Maria Pujades, als anys cinquanta, era cuinera de professió, i en tenia bona fama per tota la comarca. Per aquest motiu, el metge de Mieres la va contractar el 1966 per obrir juntament amb el seu marit, l'Isidre Jordà, el primer restaurant del poble en un antic convent: el restaurant Puig Sa Llança.

Com no podia ser d'altra manera, la seva única filla, la Dolors Jordà, que havia viscut entre fogons, cassoles i calderes, va fer encara un pas més en la professionalització de l'ofici de cuiner i es va treure els estudis d'hostaleria a Sant Narcís. 

Quan els va acabar, va decidir que ja era hora de tenir el seu propi negoci familiar, i va ser l'any 1990 quan va obrir un petit restaurant als baixos del pis que s'estaven construint, al carrer de les Estunes, a Miànigues, que va anomenar Les Estunes.

Fer les obres, decidir els menús, buscar proveïdors, contractar el personal, etc. va ser un procés costós i arriscat, però la Dolors tenia molt clar que volia dedicar la seva vida a la cuina.